Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2010 από το Ίδρυμα Ωνάση στο πλαίσιο της υποστήριξης των γραμμάτων, των τεχνών και του ελληνικού πολιτισμού. Το φυσικό αρχείο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης στεγάζεται στο νεοκλασσικό κτίριο του Ιδρύματος Ωνάση στην Πλάκα (Λεωφόρος Αμαλίας 56) και θησαυρίζει δυο σημαντικές συλλογές βιβλίων:

1. Την Ελληνική Βιβλιοθήκη (πρώην συλλογή Κ. Στάικου)

2. Την Περιηγητική Συλλογή


Όραμα και διαχρονική αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση είναι η απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας μας. Λειτουργώντας στο ίδιο πλαίσιο, το όραμα της Ωνασείου Βιβλιοθήκης είναι να διαφυλάξει και να διαδώσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας ώστε να διατηρηθεί στις επόμενες γενιές και τους επόμενους αιώνες ως κτήμα εσαεί του Ελληνικού έθνους. Στόχος είναι η απελευθέρωση του σπάνιου αυτού πολιτιστικού αποθέματος για να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι να το γνωρίσουν και να εμπνευστούν «αγγίζοντάς» το - έστω και ηλεκτρονικά. 

 

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διαθέτει 100.000 ψηφιοποιημένα τεκμήρια και δυο ψηφιακές εφαρμογές για web/tablet/smartphone που διατίθενται ελεύθερα μέσα από αυτόν τον ιστότοτοπο.

 

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.